UMULJAVANJE NA ŠLJUNKARI

Kako smo od bazena došli do kamp kućica?

Volšebnim naprednjačkim skokom, kad se u jednoj priči desi zastoj, nešto zakoči ( a uvek zakoči), baci se nova koska da se zamaja javnost i opet da privid velike angažovanosti i udarničkog rada.

 To je jedino objašnjenje.

 Jer, kako baš da se poklope ove dve priče? S jedne strane zastoj u projektu oko bazena i kritika o tome koliko se troši za Skadar na Šljunkari i bombastična priča o tome kako ćemo sa tobogana, zip lajnom da skačemo u jezero na Šljunkari, a sve to i da gledamo iz kamp prikolica i sa tribina iz kanala, u velelepnom kamp naselju za 12 kućica ( čak!!!) koje počinje da se gradi “krajem jeseni” (znači-novembar, prim. Aut.).

 I kao što se već odavno opštinska politika ne vodi iz opštinske kuće, već se vodi iz  Pančeva i Beograda, tako i priča o bazenu ima svoju predistoriju, o kojoj ćemo jednom kada se sve arhive otvore, a desiće se i to. Krucijalni investicioni poduhvat opštine Kovin Sportsko rekreativni centar na Šljunkari, zapeo je negde u kosturu budućeg bazena, ali je brže bolje nadležno Ministarstvo otvorilo kesu i dalo blizu 100 miliona dinara da se gradi kamp naselje na Šljunkari. O velelepnom projektu nedavno je izvestio portal “013 info” (koji  godinama dobija pare iz opštionske kase da hvali aktuelnu vlast). U toj priči ima svega: mesta za 12 kućica, mokrih čvorova, tobogana, igrališta, pečurki, roštilja, čak i izmuljavljenog jezera.

 Očekuje se da se radovi završe za godinu dana, dakle ako po planu počnu ove godine u kasnu jesen, sledeće kasne jeseni bi bili završeni i onda bi prvi kamperi već za katolički i rumunski Božić mogli da parkiraju svoja vozila.

Dogodine na Šljunkari doček Nove 2025.godine!!

 A smejali smo se Panon Sitiju?! Taj projekat bar nije počeo da guta pare. Ovaj  sa sportskim centrom na Šljunkari ne guta, već usisava i umuljava!!

https://013info.rs/vesti/drustvo/gradice-se-auto-kamp-u-kovinu-do-jezera-toboganom-i-zip-lajnom